Downstairs people

Ha överseende med eventuella grammatiska fel, det är svårt att koncentrera sig när favoritmusik spelas på radion.

Vilken underbar vecka! Inspirationen bara flödar, jag sitter uppe sent på nätterna och går upp tidigt, allt för att få pyssla så mycket som möjligt!
Flera gånger på lovet har det hänt att allt bara har klickat. Jag köpte en klänning på loppis (ÅTTA YNKA KRONOR!!), den är min nya favorit. Tänk jag drog med mig en jäkla massa kläder hit och det enda jag har använt är den klänningen och min nya tunika. Saker jag har köpt under lovet.
Ja men som sagt; allt har bara funkat! Kläder, möten, pyssel!! ALLT! 

Igår var det torsdag och jag upptäckte att lovet snart var slut. Som en inprogramerad reaktion till ledighetens slut svor jag och fick lite ont i magen. Efter några minuter tänkte jag: - Men varför känner jag så här? Jag har haft ett kul lov som är på väg att ta slut. Men hallå? Jag har ju väldigt väldigt kul under den tiden som jag inte har lov också!

Efter det här lovet tror jag faktiskt att Gävle har växt lite hos mig.  
 

Stor andel av befolkningen

Aldrig har jag haft så många bollar i luften: tre kastruller står på spisen, radion går på hög volym, jag hinner irritera mig på det som hörs i Brunchrapporten och jag skickar ett mail. Det är underbart med lov!
Det mest underbara är att jag har ett stort kök, jämfört med det där uppe, helt för mig själv. Storkok blir det när ingen annan står på kö till spiseen :) Ungersk gulaschgryta och tomatsoppa, kanske jag ska baka bröd eller lingrutor sen :)
Insåg precis att jag kommer få beslutsångest över vad jag ska äta till lunch. Tomatsoppa eller gulaschgryta?

Linfrön

Det här med lov. Räknas det verkligen som lov när kroppen fortfarande är inställd på kl 6:15 för morgonpromenad? Nja, alltså sovmornar är ju inte att tala om men faktum är att jag kan ju gå och lägga mig en stund på eftermiddagen. Men lite sturt var det ju att vakna klockan 7 i morse och sen inse att klockan är 6. Den enda dagen man får sova en timme längre utan att det gör något vaknar jag klockan 7. Eller 6.
     Men vad är egentligen lov när skolan är kul? Jag har varit hemma i en och en halv dag och känner faktiskt ett stort behov av att breda ut ett stort tyg och klippa och sy och så blir det någonting. Not gonna happen. Why?
På ett sätt vill jag har kvar kreativiteten för själva sömnaden där uppe. Jag får under lovet underhålla mig med att sticka. Och jag ska verkligen inte klaga: jag har en massa kul grejer att göra :)

So long!


over-excited guy

Är jag paranoid eller har jag verkligen choklad runt munnen? Eller kanske alla Delsbobor hade kommit överens om att göra mig paranoid och förvirrad?
Jag satt på bussen hem, 15.05 mycket folk åker. Bussen blev mer och mer full det var till och med så att de som kliver på ber de som redan sitter att ta bort sina väskor från sätet bredvid istället för att sätta sig på platsen bredvid mig. Alltså, I don't mind att sitta själv men jag blev ju verkligen misstänksam.

hejhopp i lingonskogen

Nu väntas ett sånt där tråkigt blogginlägg, typ det jag har gjort i helgen. Eller så kan jag kanske försöka vända det till något roligt? Jag har faktiskt gjort en hel del kul grejer i helgen.
Om vi börjar med fredag:
Efter missöden med sjalen så åkte vi och handlade och senare på kvällen gick vi ut på krogen. Mycket kul.
Ja det var typ fredag.
Om vi fortsätter med lördag:
Långpromenad med Kombo, lunch och sen storbak! Tekakor och Daimkrokanter. (De sistnämnda smakade inte särskilt mycket Daim efter felberäkning av mig. Men vi behövde helt enkelt energin för att klara av att baka kakorna.) Sen var det PR-kväll nere i byn och promenad hem.
Sunday, bloody Sunday:
Tvättid klockan åtta, ogilla. Städning, matlagning. Efter alla köksincidenter är jag numera livrädd för att laga mat. Blev tvungen att ringa hem och fråga om kidneyböner kan sprängas i ugnen om man har dem i potatisgratäng. För er som undrar: nej det gör dom inte!

Det är tänkt att vi ska gå på promenad. Vi har iallafall tänkt.


Höhöh

Jag hade föreställt mig precis hur min sjal skulle bli. STOR och mörkgul med vinröda cirklar och sen min fina schablon längst ned. Det skulle bli min nya favoritsjal och vi skulle göra många saker tillsammans. Och jag skulle alltid vilja ha på mig den! Varm och mysig.

Det var ju så jag hade föreställt mig. Så blev det inte. För det första: tyget var 10 cm smalaren än vad som sas från början. För det andra: den gula färgen som jag tänkte ta var alldelles för ljus. För det tredje: på något vis blev de fina vinröda cirklarna rosa små prickar och för det fjärde: i och med att sjalen från början var totalt misslyckad, så var inte längre min underbara schablon särskilt fin. Att göra fina sjalar är tydligen samma procedur som att gå igenom livet: för att det ska bli bra så ska man varken föreställa sig något eller få förhoppningar, just go with the flow. 

Bajs.

 

blöö

NEEEEEEEEEEEEEEEJ! Usch.. fy, blä och alla äckelord man kan tänka sig. Nej så farligt är det väl egentligen inte men ju mer jag tänker på det desto värre blir det.
Vi har en uppgift på konsthistoria. Berätta om en konstnär. Seriously så trodde jag att jag skulle dö när jag fick reda på det här. INTE IGEN! Far iväg från Gävle för att komma bort från det där, men lik förbannat kommer den där kulturhistorian igen. JAG HATAR KULTURHISTORIA! (Annars tycker jag om att vara här) 

Bara därför tänker jag spela innebandy ikväll..

Was kann man tun?

Då förra helgen gick i äkta Elin och Lisa-anda (ORKA!) blev det motsatsen denna helg.
Lördagen: upp kl 8, tvätta till klockan 14, däremellan hinna plugga, gymma och lagat mat. Hämta tvätt kl 14 samtidigt som en sats kolakakor påbörjades. Strax efter det blev det tid till att umgås, först tekakor, kolakakor och Breakfast at Tiffany's, sen Talisman. En grej som jag tycker är väldigt intressant är hur gargongen förändras när ett engelskt spel spelas av svenska personer. "Ge mig en spellcard.", "Jag är förföljd av en unicorn." och så vidare.

För inspiration och planering av storkok valde jag att denna morgon innan frukost bläddra igenom Vår Kokbok blad för blad. Jag fick svårt att avgöra om det var bra eller dåligt att göra det före frukost. Å ena sidan: jag blev väldigt hungrig och längtade efter gröt. Å andra sidan: min gröt skulle aldrig väga upp till laxpastan som finns på s 40 och som jag med stor sannolikhet måste välja bort med tanke på studiebudgeten. Om jag hade möjligheten att vara ekonomiskt oberoende och fick välja mellan att lägga pengarna på mat eller kläder så skulle nog mitt val vara mat. Fast i och för sig, chanels vårkollektion var underbar. (Men faktum är ju att om jag vore ekonomiskt oberoende skulle jag ju resa och ge stora delar till amnesty, röda korset, barncancerfonden och hjärt- och lungfonden och säkert någon mer som jag kom på. Jag ska nog ge donation nästa gång som jag ger blod^^)

I call on the other line

Jag har en röd underbar kappa. Denna kappa passar perfekt till mina underbara bruna stövlar, min underbara basker och min underbara sjal. Tänk då en röd kappa, bruna skor, svart basker med en orange blomma på och min bruna sjal UNDER ETT LÖNNTRÄD!!




Jag älskar hösten.



Jag blir glad av alla färger.



Jag gör ett tappert försök att tycka om den här bilden. Det måste jag bli bättre på.



UNDERBARA HÖST!!!

Samtliga foton är tagna av Sara Gerhardsson (saracaroline.se)


OJ!

Ibland går tiden så fort att man glömmer bort allt. I princip. Eller ja, inte allt, men sådana saker som att blogga och boka tvättid för helgen. Nu har jag ju i och för sig gjort bägge så då är det nog något annat jag har glömt.

Datasalen stänger om fyra minuter så jag måste fatta mig kort. Eller inte skriva överhuvudtaget. Äääääääh.
I vilket fall: mitt tredje plagg är färdigt!! En tunika blev det av ett gammalt lakan som jag hittade på Kupan.

Jag hade ett mycket känsligt ögonblick idag. Vi fick se förra årets kulls modevisning. Konstigt att jag blir så känslosam av att se resultatet av något som folk har åstadkommit, jag satt faktiskt och grät i klassrummet och kan inte mer än längta tills vi får börja med vår egen kollektion! AWESOME!

Nej, nu ska jag sova. Och komma på alla viktiga grejer som jag har glömt.
Godnatt!

blööhöö igen

Jag har insett en sak. Oj nu när jag läste såg det ut som att jag hade skrivit insekt. Jag har insekt en sak. Nej men nu Elin, kom till sak.
När jag satt hemma i Gävle, gamla jävla Gävle, så följde jag alla möjliga personers bloggar. Mest dessa där personerna ifråga hade flyttat hemifrån eller flyttat utomlands. Varje gång jag läste något blev jag sååååå himla inspirerad och tänkte: - Åh när jag flyttar!
Nu har jag flyttat. Jag har nog aldrig mått så bra som jag gör nu och vet ni vad?! Jag behöver inte läsa några andras bloggar för att få inspiration! Här är så härligt som det bara kan bli (bortsett från att mitt rum är stökigt och jag gjorde misstaget att sova efter frukosten och fick hela dagen förstörd), jag skrattar och får vara kreativ. Det är liksom det. Jag tror att kreativiteten spelar störst roll, att jag faktiskt FÅR vara kreativ, att det är DÄRFÖR jag är här. Jag får HJÄLP med att vara kreativ och jag UPPMUNTRAS till att vara kreativ. Annat har det ju varit på andra ställen, men det hör ju till det förgågna. Något jag är jävligt glad för.





tjoho

Den här dagen har bara varit en sådan här dag där jag inte riktigt orkar bry mig om någonting. Mitt rum är en katastrof men jag känner att nää jag orkar inte bry mig. Det som kändes viktigt idag var min Marabou Premium, min bok och min säng en och en halvtimme på eftermiddagen, följt av ett besök hos en klasskamrat nere i byn. Detta följdes senare av "Malen" tillsammans med en annan klasskamrat på en utsatt korridorskamrats fönster. Klassiker.  

En sådan dag där jag inte riktigt orkar bry mig om vad vardag heter.  

RSS 2.0