Julmarknaden

När jag började tillverka mina örhängen var jag väldigt feg när det kom till tanken på försäljning, men att få vara med på Ulrikas julmarknad var verkligen ett steg i rätt riktning! Vi tog en sväng förbi den fantastiskt inspirerande lägenheten vid lunchtid idag och när vi gick därifrån hade fyra av mina tio par blivit sålda! Människor kom med positiva kommentarer, nya idéer och tips som jag verkligen ska ta vara på i mitt skapande framöver. Det känns som att jag på ett sätt har hittat rätt: jag har hittat en skapandeteknik som jag älskar och det jag tillverkar är något som även andra människor uppskattar och tycker om!



Beställ via: [email protected]

Älskade skapande



Stirrig och otålig. Så vill jag ofta beskriva mig själv, särskilt när det kommer till handarbete. Jag vill gärna bli klar fort och jag har testat alla möjliga tekniker och metoder men det har alltid varit för långsamt. Min rumskompis Moa lärde mig att göra frivoliteter och det har jag verkligen fastnat för. Det går fort, man måste inte släpa på grejer och så blir det väldigt fina saker! Nu provar jag lyckan och ska för första gången försöka sälja mitt hantverk. En bekant anordnar en julmarknad och det är till den majoriteten av min fritid har gått till. Igår blev jag klar med alla förberedelser, det var väldigt skönt men samtidigt saknar jag att alltid ha någonting att förbereda. Nästa projekt: JULKLAPPAR!

 
Frivoliteter på tork och ett mycket stökigt skrivbord.

Jag tar även emot beställningar, maila:
[email protected]



Färdigt!


Love hurts (sometimes)

Jag har tidigare varit tveksam till kärlek vid första ögonkastet men i onsdags hände det verkligen. När allt bara klaffar på en gång, det är helt fantastikst. Sedan onsdagen är vi tillsammans och jag hoppas att relationen aldrig tar slut, ALDRIG! Kärleken gör ont, det vill jag lova. Även fast det mesta funkar så gör det väldigt, väldigt ont ibland. Men man måste bita ihop, det är en sak som jag har lärt mig.
Löfte om bilder på oss lovade jag igår på Facebook och vi var i studion idag tillsammans med Sara och reslutatet ser ni nedan!








Det känns som en typisk Elin-grej, att småluras såhär, särskilt om att vara kär. Jag är materialist, jag älskar saker. Särskilt skor. Särskilt billiga skor från Secondhand!

He was gone the next day

Som sagt åkte vi till Stockholm i onsdags, om jag minns rätt så har jag nämnt det här på bloggen annars: jag har varit i Stockholm! Men det fick ett lite dumt slut. Mitt tåg var inställt, jag var trött, grinig och arg och fick med nöd och näppe tag på en ersättningsbiljett till nästa tåg. När jag till slut kom hem gick jag av tåget och hade upplevt min trevligaste tågresa någonsin! Jag satt i en kupé med fyra främlingar och en hund, men vi kom igång med skratt och pratade om greker i Sverige som köper tomater och potatis i Grekland för att ta med sig hem. Kring det samtalsämnet fanns det ju en liknelse med mig: jag tar alltid med mig mat hemifrån när jag åker tillbaka till Hälsingland, som om det inte fanns mat där! Fast egentligen är jag bara lat och snål för att fixa allting där uppe :P

I Stockholm besökte vi Skansens klädkammare, man kunde nästan ta på inspirationen när vi gick därifrån, vi fick komma in i TV-huset och såg Carola repa inför Skavlan, inte konstigt att hon saknar kärlek som det stod på löpsedlarna: hon vinkade till sina "fans" (dvs oss) men inte en enda av oss vinkade tillbaka. Jag var en av dem som vände och gick ut så fort vi insåg att det var Carola som stod där. Usch nu känner jag mig lite taskig, men man kan inte tycka om alla här i världen^^
Vi fick även komma till Gudrun Sjödéns huvudkontor, mycket kul! Vi har även kommit fram till var alla snygga välklädda killar gömmer sig: PÅ KONSTFACK!
Jag måste säga att efter studieresan har jag blivit väldigt kluven kring vad jag vill göra med mitt liv, men jag måste faktiskt inte bestämma mig nu!


godnatt

Underbara kvällspromenad! Snön har nu kommit till Hälsingland och det är med svårigheter jag försöker pricka rätt bokstav på tangentbordet. Kallt som i Hälsingland på vintern var det när jag och Kombo gick kvällspromenaden tillsammans med Flunsans (;)) vovsing. En väldigt lång promenad blev det också, får se om mina ben förvandlas till spagetti när jag ska gå tillbaka till rummet ;)
IMORGON VET NI VAD! Då far vi till Stockholm, mycket mycket roligt ska det bli. Studiebesök, gå på stan, äta mat :) Totally awesome :)


Gör det

Imorgon upphävs mitt förbud. Efter en hel vecka med stickning, virkning och frivolitetande kom jag åter till Hälsingland med en fruktansvärd värk i fingrar och armar. Har nu pausat i ungefär tre dagar med 99 % nolltolerans mot skapande, och tror ni inte att det kliar i fingrarna när det alltid är någon som stickar?!
Imorgon kan jag iallafall börja igen, måste fixa örhängen till slutet av november.

Annars: jag vill hela tiden säga att det är mycket bra, men ibland är det faktiskt inte mycket bra. Just nu hade jag varit lyckligare om jag hade haft ett riktigt kök. Helt för mig själv.

Off you go

Imorgon bär det åter till skogarna i Hälsingland. Jag har packat hela dagen. Typ... Stora delar av dagen gick åt till att pyssla, något som har försvårat i packningen. Inte nog med att jag då har prioriterat helt annorlunda, jag har flera gånger blivit tvungen att packa upp mina trådar och virknålar när jag har kommit på ett nytt mönster som jag vill testa. Att packa ner grejerna det sista jag gör innan jag går och lägger mig är nog också en dum idé, hela tiden snurrar mönster i huvudet på mig som íbland hoppar upp som en färdig idé. Resultatet av att packa allt innan jag går och lägger mig blir nog: packade trådar packas upp och jag kommer att under morgon dagen under stor tidspress virra runt i hela huset och troligen glömma något. 
Håll tummarna att det inte blir så!

I den kreativa skapande processen tror jag att det är väldigt viktigt att man låter skapandet ta den tid det tar. Man kan inte sätta en tidsbegränsning på inspiration och kreativitet, det kommer av sig själv i olika tillfällen. Lika mycket som jag tror att man ska låta sig att sitta ett par timmar med ett arbete, så tror jag att man ska släppa allt när man tappar inspirationen. Även om det bara är en raksöm eller fåll så känns nog resultatet bättre om man har genomfört arbetet under inspirerande förhållanden.
Kan ju vara olika för alla, men så upplever jag mitt skapande! 


RSS 2.0