Embassady of confusion

Inte långt ifrån där jag bor ligger det väldigt många ambassader. De är ihopsamlade i samma område och när jag ibland är ute och springer ser jag många olika flaggor: Portugal, Turkiet, Österrike, USA osv. Jag har inte riktigt vant mig vid att på varje flaggstång i Oslo hänger det en röd, vit och blå vimpel, utan när jag är ute och springer på Frogner, där alla ambassaderna finns, är den första tanken som slår mig när jag ser en sådan vimpel jag beskrev tidigare: - Ahaa, där ligger Norges ambassad.

På lördag ska jag till Gudrunbutiken igen, vi ska planera min upplärningsperiod. Ibland kan jag bara fastna i ögonblicket och tänka på hur lycklig jag är.

Dina färger var blå

Ja, det är tråkigt. Det är särskilt tråkigt under dagarna om jag behöver prata av mej med nån hemma, men alla jobbar eller gör något annat kul istället för att sitta framför datorn. Och så sitter jag här. I en huvudstad.

Abba på hindu

När man blir ombedd att stövsuge för att det finns kaniner överallt, är det väl inte konstigt att man först ser ut som ett frågetecken?
Som tidigare kaninägare tänkte jag minsann inte dammsuga upp några kaniner, det skulle ju inte alls känns rätt. Det skulle dessutom vara svårt att dammsuga upp dom när det enda jag såg på golvet var dammtussar. Aah, ett plus ett.
Kaniner=dammtussar.

Förövrigt har jag hört en Abbacover på hindu, det var en upplevelse!


Boost

Jag har himlans ont i axlarna och nacken, nästan kroniskt, men det tycker jag borde gå över ganska snart.

Idag har jag varit på jobbjakt! Jag har haft lite småångest för att gå runt och "be" om jobb, jag har alltid kännt mig så utelämnad och blottad, men det var en trevlig upplevelse att gå runt i Oslo! En riktigt boost! Jag började tänka lite realistiskt och kom fram till att Oslobutikscheferna måste väl veta att många svenskar kommer hit och vill jobba och att dom kommer förbi och frågar. Jag var knappast den första! :)

Det kommer vara dåligt med pysseluppdateringar, tyvärr. Min symaskin fick inte plats i bilen och jag saknar den så mycket! Jag mötte en tjej på stan med en fin kjol och tänkte: - Åh, en sån är ju lätt att sy! .. om man har symaskin och tyg. Men på ett sätt är det bra att den är hemma, jag kan ju fokusera på det som verkligen behövs göras just nu!

Verkligheten, fast det sker ju bara en gång!

Jag har nu bekantat mig med frustrationen över att befinna sig på en enhet dit alla människor tycks komma samtidigt. Två gånger idag var jag till Skattekontoret, första gången på förmiddagen. Satt och väntade. Tänkte inte hänga läpp nej, nej, det var ju jag om ca 60 personer. Efter en timme kom jag fram och det visade sig att ett dokument jag behövde fanns hemma i lägenheten. Arg, frustrerad och jättehungrig, åkte jag hem och åt mat och gjorde en rejält chansning att åka tillbaka, för andra gången, till Skattekontoret 20 minuter innan de stängde. Med rätt dokument! Himla tur att det bara är en uppförsbacke från mig ner till stan, jag kom 5 minuter innan de stängde! Tog en kölapp och... ja nu var det bara 105 personer kvar innan det är min tur. Det kändes ju helt absurt. Men jag tänkte att nu fan hade jag stressat hela, ganska korta, biten hem från mig och jag hade redan varit där en gång redan, så jag satte mig bestämt ner på stolen och till slut blev det min tur!

Jag har också upplevt när en G4S-vakt har uttryckt sin verkliga uppfattning kring ett säkerhetssystem. Systemet var tydligen bara löjligt! En säkerthetsvakt av alla?  

Framme!

Det var ett mycket regnigt Oslo som mötte mig och far, vilket välkomnande! Alla saker är på plats i mitt rosa rum, imorgon far vi till Ikea och lär känna Oslo lite mer :)

Ready for adventures!

Idag är det ett år sen på dagen som jag tog studenten och ett nytt äventyr väntade. Nya människor, ny stad och ny erfarenheter. Är det inte passande då att börja nästa äventyr på samma dag ett år efter?

Idag flyttar jag till Norge.

Wiedersehen!

Det kändes himla skumt att internatrummet blev helt tomt. Det kändes som att man precis hade börjat, som att man precis skulle börja fylla rummet med massa ägodelar, inte som att man skulle flytta därifrån. Det kändes som att alla erfarenheter jag fått och personer jag träffat inte hade hänt, som att jag skulle få allt detta nu, när mitt rumt var tomt.
Men så blev det ju inte. Vi åt mat, knäppte kort och skiljdes.

Tack, fina tjejer, för ett underbart år!


Sista helgen

Det är ganska dumt att flytta från två ställen samtidigt. Ännu en helg har passerat och det känns som att jag inte har kommit någonstans i packningen överhuvudtaget. Plockar upp en grej ur ena väskan och lägger ner den i en annan, det är som att man står och trampar på samma ställe hela tiden! Det känns himla komiskt, jag bara flyttar på grejerna utan att få någon större ordning. Kanske jag borde stanna hos mina föräldrar lite längre än två dagar mellan flytterna?

I flytthetsen vill jag för övrigt tipsa om en hemsida som några av Sveriges hemslöjdskonsulenter har tagit fram: http://www.365slojd.se
Om man saknar inspiration eller helt enkelt vill pyssla med något men inte riktigt kan komma på med vad, så är hemsidan en perfekt början till en kreativ process! Jag har hittat många nya skapelser som sätter igång de kreativa kugghjulen i min hjärna! Mycket nöje till er som hittar dit! (De lägger upp ett nytt tips varje dag, VARJE DAG!)


Skräckblandad förtjusning

Hej Allihop igen!

Modevisningen är avklarad, det blev en succé! Nervigt inpå genrepets början men när musiken startade föll allting på plats!
Man kan ju tänka sig att vemodet börjar komma nu, en grupp ska splittras och man lämnar ett liv man har levt ett helt år. Men faktiskt. Jag har inte tid att vara vemodig. Mitt nästa äventyr börjar redan 11:e juni, två dagar efter skolavslutningen, och det äventyret kommer utspela sig i Oslo! Min mamma hämtade mig och alla mina saker idag i Hälsingland och gud vad grejer man hinner samla på sig under ett år! Och alla dessa saker, jag blir alldelles matt bara av att tänka på dem! I helgen måste jag packa upp och packa om och greja, för ni vet ju vad: om en vecka flyttar jag till Oslo! :)

RSS 2.0