uuuuusch

I morse när jag vaknade ville jag bara ligga kvar i sängen. Inte gå upp, inte äta frukost. Eller jo mat går ju alltid men det tog ändå emot lite. Tog mig upp ur sängen, klädde på mig, alldelles för fint och vid frukosten sjönk jag ner i någon slags dvala. Insåg att nej, det här blir ingen bra dag. Kom till sysalen och dvalan var ett faktum. Jag mådde inte alls bra. Jag kunde inte sluta undra över varför jag mådde så när det inte finns en plats på hela jorden där jag hellre befinner mig än här.
I vilket fall så gick jag och la mig direkt efter vi slutade, somnade och när jag vaknade mådde jag bra igen :)

Jag kan inte svenska

MINA FÖRSTA KLÄDER ÄR KLARA!! Se bilder nedan!!




Min orangea väst, jag var väldigt tveksam till den från början men sen när jag insåg hur bra den passade med min mössa så blev jag lite kär ^^




OCH HÄR ÄR MIN KJOL!!! Som jag är mycket kär i!

Samtliga foton tagna av Markus Oskarsson (moskarsson.blogg.se) vid det gamla sågverket i Forsa. Ehrm, när vi skulle fota kjolen gick vi från en byggnad till en annan, jag fjantade mig, pratade väldigt högt, blev helt förskräckt när jag insåg att jag skulle gå ned för en brant trappa (läs: stege) i min väldigt snäva kjol. Jag fjantar mig ännu mer men lyckas ta mig ner för stegen och när jag kommer ner sitta två personer där!! PINSAM STÄMMNING!!
Jag heja på personerna för att försöka stryka över det pinsamma, lyckas inte så väldigt bra och jag ser sen hur de två personerna klättrar upp för trappan (läs: stege) igen. PINSAMT PINSAMT!

Annars så mår jag vääldigt bra idag :)


blöö

RABATTER RABATTER RABATTER!!! SF BJUDER STUDENTER PÅ BIO I GÄVLE!!! PRISSÄNKNING PÅ CDON 5-55%!!!
GUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUD!
Det värsta med alla rabatter, fri frakt och klubberbjudanden: jag överväger att köpa bara för att jag får rabatt. Det är ju helt sjukt! Kan också gå på loppis och köpa grejer jag kanske inte ens vill ha men bara för att det är billigt. Jag menar: why? Why?
Jag försöker att hålla hårt i plånboken, men det är ju så att vissa grejer behöver man ju (eeehrm koftor, byxor och strumpbyxor från Gudrun Sjödén samt diverse pysselgrejer). Jo behöver. Sen är min ost slut också.
Nej jag måste stå emot alla försäljningsknep som företagen kommer med. Fast jag behöver ju ett par strumbyxor. Och jag tycker om Gudrun. Och jag behöver faktiskt en till kofta. Tror jag.


great

RED ALERT! SOS!

Bombnedslag råder i mitt liv för tillfället. Jag förstår inte hur slarvigheten och oredan har kunnat komma ikapp mig så fort, lägger ifrån mig saker, tar inte hand om saker, glömmer saker. TOTAL KAOS RÅDER I MITT LIV!
Jag tror faktiskt att väskan med alla mina kläder som jag tog med mig hemifrån har haft en stor inverkan på den totalomvändning som har skett, jag blir stressad av att ha mycket kläder. Absolut inte bra, detta leder ju till att jag inte kommer vilja sy kläder för jag har ingen plats kvar i min garderob!!!! Jag måste planera om i min garderob. Men hur? Jag har ju tagit upp varenda litet utrymme i den pyttelilla garderoben som jag har här. Det finns i och för sig väldigt mycket utrymme uppepå garderoben och jag kan ju ha jackor hängandes på krokarna så jag får lite mer plats för klänningar, kjolar osv. Jag hade inte en aning om att jag hade så mycket kläder.

Annars? Jag mår kanoners.

poo

Den här dagen är den dagen då jag ska gå och lägga mig tidigt och dra täcket över huvudet. Helst nu. Men det ska jag inte. Jag har tvätt som ligger i maskinen och klockan sju ska det gymmas. Usch. Allra helst känner jag ju för att gå och lägga mig. Jag känner att jag låter väldigt pessimistiskt, det är mycket möjligt att jag överdriver, jag har det faktiskt väldigt bra här :) jag råkar bara vara fruktansvärt trött hela tiden. Nu ska jag ta mig i kragen och vara lite effektiv!! ( dvs Vandra från datasalen till mitt rum och slänga mig på sängen)


Far away

Mitt besök här hemma börjar att lida mot sitt slut, vi åker till tågstationen om ett par timmar. Jag hoppas att jag får åka tåg, har väldigt mycket grejer med mig men å andra sidan så lider jag inte om jag skulle få åka ersättningsbuss gratis.

Jag har hunnit med allt jag hade tänkt, lite mer till och med tror jag. På söndagar arrangeras Bakluckeloppis i Åhléns parkeringshus, jag och mor tog en sväng förbi. Resulterade i två nya koftor och en sjal. Ehrm. Blev väldigt inne på spontanshoppning och det var en jäkla tur att jag höll i plånboken när vi gick till Indiska efteråt. Många fina koftor fanns det som jag ville ha, eller ja, fortfarande vill ha. När jag blir rik kan jag köpa :) Jag kan ju också vänta till rea, det tar väl bara fyra månader. Äh, loppis blir bra det så länge. :)

So long!

va?

Resultat av besök hos bror: 3 chokladbollar, 8+- 5 Riesen, smågodis.
USCH! Tiden mellan sötsaksintagen satt jag och gäspade och kände hur hela magen rörde på sig, snacka om att jag måste sluta äta godis. I vilket fall piggnade jag till tillslut och vi tittade på Svenska fruar i Hollywood och diskuterade hur fel uppfattning amerikanare måste ha av svenskar. Egentligen. Men i och för sig drar jag många amerikanare över en och samma kam, ganska dumt när jag inte har träffat alla ;)


Vad häftigt!

En älskad vän och jag träffades ute igår och kom överens om att tjugo över tio bussen skulle bli den som tog oss hem. Så blev det ju inte kan jag säga. Vid elva kom ännu en älskad vän och den buss som tog mig hem var den näst sista som gick för kvällen. Men jag kan ju säga att några timmars färre sömn var ju kvällen klart värd, om inte mer.

Det känns lite skumt att vara här igen, jag känner verkligen att det inte är här jag bor, att det inte är här som min vardag finns. Direkt när jag klev upp för trappan vid tågstationen så kände jag verkligen - Fan, jag är i Gävle igen.
Men jag måste säga att upprepningar av gårdagen kan få mig att komma tillbaka hit då och då.


Hello

Moahaha har haft total makt över en modell idag och kan ni tänka er: istället för att kräva att hon skulle gå ner några kilo i vikt så fick hon bred midja, breda höfter och stora lår. Varför? Ville att hon skulle se lite mer realistisk ut och hade mig själv som musa.

Natruligtvis pratar jag inte om en verklig människa. Vi har idag haft bildlektion och vi tillverkade klippdockor! Vi kom överrens om tre teman: höstpromenad, Nobelfesten och maskerad. Höstpromenaden var given, det blev mina egna kläder i miniatyr. Med total ångest över Nobelfesten (- Åå, jag har inget att ha på mig!!!) satt jag på lunchen och tröck i mig pannkakor med alldelles för mycket grädde och sylt. Jag fick en snilleblixt och kom på maskeradtemat! EN VATTENMELON! När idén hade blivit genomförd hördes många skratt i rummet. Valde faktiskt att göra om maskeradkostymen från en vattenmelon till en pumpa! Bilder kommer förhoppningsvis om ett tag. Kan inte garantera dock.

Kvar är Nobelfesten och jag tänkte jag skulle göra en riktig blåsa imorgon!!!

Annars? Åker hem imorgon och har massa grejer som ska fixas.

blöööööö

Jag hade ett hyffsat blogginlägg på lager men pågrund av ett litet missöde så vill jag bara gå och lägga mig!!!!!
UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUSCH!


Jag kommer att åka hem - inte idag givetvis -, vila upp mig - det låter som min vistelse här är väldigt påfrestande - och komma tillbaka med nya krafter - faktum är att jag tror att jag kommer att känna mig mer utvilad här än hemma - . Grejer som ska fixas, saker som ska tas hem, saker som ska följa med tillbaka, människor jag ska hinna träffa. Nej nu blir nog min önskan om att ligga i sängen och läsa bok hela kvällen verklighet.

Strax tebax!

När klockan slog kvaart över nio var det dags för städning, något som jag faktiskt gör väldigt noggrant. Dammtorka persienner, dammtorka på hyllorna, dammsuger och skurar golvet. Detta gjordes även idag och i och med att jag har tvättid idag placerade jag smutstvätten i en Ikeakasse på golvet och så också tvättmedlet. När det var dags att knata iväg till tvättstugan lyfter jag på tvättmedlet och kvar på golvet ligger en hög med tvättmedel för en hel tvätt. YES! Fram med dammsugaren igen!

Igår gick vi ner till en av de stora fabrikslokalerna i byn och gick totallös på alla böcker som fanns där! Sjukt mycket böcker, och inte sånna gamla tråkiga skitsaker, utan bra, moderna böcker!! Jag tror jag köpte 10 stycken för 60 spänn! Bra känns det också när tanken går till arrangören: det var Amnesty som höll i loppisen :)

Annars? Jag längtar till lagad frukost imorgon.




ringsignal

Tänk att varje gång jag har en väldigt pessemistisk syn på något vi ska göra så blir det alldelles perfekt! Idag var vi på en utflykt, först till en kyrka med väldigt fina takmålningar, sen till havet! Vädret var alldelles perfekt, inte för varmt, inte för kallt och alldelles vindstilla! Vid sådana tillfällen, när det är helt lugnt och jag är ute i naturen, känner jag mig som mest levande.





Sara tog Facebookbilder på mig, har väldigt svårt att bestämma mig för vilken jag ska ha!!! :P

 



Sist en illustration av att trixen alla fotografer använder för att få barn att le även funkar på mig.


elev122

Usch vad inspirationen tryter när man ska planera inför helgens matlagning!
Sitter i datasalen och försöker febrilt att komma fram till vad jag ska äta för mat i helgen samtidigt som jag hör till andra elevers "låga" musikvolym. TRÅDLÖST INTERNET I INTERNATET, BITTE!
Nej det där med maten går inte så bra. Grekisk sallad och pasta? Billiga tips välkomnas med öppna armar!
Vi har hela veckan färgat med indigo varav textilarnas "lama" klädval, känner att jag riktade det där mest mot mig själv. Nu får jag äntligen ha på mig det jag vill utan att behöva oroa mig för att få blåa fläckar på kläderna!!

Annars? Jag känner mig helt ur fas, hungrig och trött. Ikväll blir det inte bio.

vinnarkatt

I tvåan efter höstbalen bestämde jag mig för att jag skulle spara ut mitt hår så jag på studentbalen skulle få en fin frisyr. Balen är passerad, frisyren var inte fin, och jag har valt att ha kvar längden på mitt hår. Mitt hår är väldigt långt, och det växer som ogräs så jag märker aldrig förrän jag ser på kort hur långt mitt hår verkligen är!
I början på sommaren gjorde Sofia blonda slingor i mitt hår, som numera ser ut som en naturlig solblekning i hela håret. Åter igen när jag ser på kort så inser jag hur, förlåt men, jävla blond jag är! Jag blir också lika förvånad när en av mina lärare frågar efter mig som "Tjejen med det långa blonda håret". What?! Blond? Långt hår? Även fast jag har haft den här frisyren under en väldigt lång tid så skulle jag inte beskriva den som lång och blond.


hårdrocksorgie

Godis har en dålig bieffekt på mig. Man går upp i vikt om man äter för mycket och inte rör på sig, så är det ju såklart för alla. MEN igår på marknaden köpte jag en traditionsenlig lakritsrem, jag åt den påvägen hem och höll på att däcka på soffan i uppehållsrummet när de andra såg på film. Jag blir fruktansvärt trött!!! Så trött att jag somnar alltså! Nu på kvällen har jag bakat äppelkaka och ni kan ju gissa hur det här kommer sluta. Jag kommer däcka i uppehållsrummet och min tvätt kommer hänga kvar i torkskåpet tills imorgon. Blö.

Ses om tio minuter

Mina kläder är mitt allt, speciellt de som kommer från Gudrun Sjödén. På min förra skola var det väldigt sällsynt med Gudrun, kanske jag såg något av hennes plagg någon enstaka gång i korridoren. Idag har jag haft på mig mitt lila Gudrun-linne som jag fick av mamma för ett tag sen, och när vi skulle gå på lunch och gick igenom det lilla köket såg jag mitt linne på en annan person. Det här har aldrig hänt! Jag skickade ett sms till mamma och sa: Här har ju försjutton alla Gudrun!
Hon svarade: Inte så konstigt, du är bland själsfränder.

Mammas svar fick mig att stanna upp och verkligen känna efter. Själsfränder. Har jag äntligen hamnat rätt? Om jag har hamnat rätt vet jag inte säkert, men jag är hundra på att jag verkligen inte har hamnat fel.

Hej

Tänk, ibland blir det verkligen inte som man har tänkt sig! Jag fick mitt tredjehandsval på friskvården, bollspel, och jag har ända sen jag fick reda på beslutet småmuttrat över att jag faktiskt skulle göra det enda alternativ som jag inte ville göra! Fick reda på att två från Foto som jag har bekantat mig med också skulle ha bollspel och kände mig genast lite lugnare. Efter det fick jag ju reda på att de inte skulle vara med på första friskvårdstimmen. CATCHING! Hela förmiddagen puttrade jag över bollspelet, gick tillsammans med mina kurskamrater tills det bara var minuter kvar innan vi skulle sätta igång. Gick till idrottshallen och kände inte någon, fortfarande lite puttrig. MEN så började vi spela innebandy och det var hiiiiiimlans kul!!!!!! Det var väldigt väldigt kul! Det roligaste som har hänt på hela dagen!
När vi hade slutat för dagen fick jag skjuts till stan, uträttade ett ärende och gick i solskenet mot bussen och mådde väldigt, väldigt bra.

Nu på kvällen såg jag två regnbågar också och kände lyckan bubbla i magen.

Vilken underbar dag!

tjoho

Hade en utomstående kommit in i klassrummet igår hade denne spärrat upp ögonen, tvärstannat och sedan backat ut. I sysalen sprang vi runt iklädda endast strumbyxor och linnen, bara på skoj sådär kan tänkas men nej, till vår utbildning hör det att en gång klä sig i strumpbyxor och linne. PÅ MÅTTAGNINGEN! Jag har nu fått personliga mått som jag förhoppningsvis ska kunna anpassa till kläder som jag syr, jag får passa mig väldigt noga med maten bara^^ maten här är underbar, jag försöker alltid passa mig från att ta två gånger

Idag har vi sysslat med mönsterkonstruktion, väldigt, väldigt kul att äntligen få komma igång lite. Jag håller även på med att virka ett par muddar som jag hittade i en av mammas böcker.

På skolan finns en gympasal och ett gym, vilket utnyttjas flitigt. Igår gymmade jag tillsammans med två tjejer i klassen och ikväll ska vi spela innebandy med ett gäng från fotokursen. Väldigt kul ska det bli!
Jag har också rätt nyligen insett att jag trivs bäst antingen på ett gym, en idrottshall eller på en idrottsplan. Väldans tur att allting finns i närheten!
Nu är det ombyte, sen innebandy!

So long!


RSS 2.0