Vad är väl en bal på Engeltofta?

Alldelles för dyr..
Officiell visning av min balklänning, upptäckte nu i efterhand att den hade behövt strykas innan meeen too late!
Frisyren blev kattbajs, fälldes många tårar. Jag tror faktiskt inte att det hade blivit bättre om jag hade fått till en frisör, hade troligen kännt mig som Gustav III, bättre att känna sig ful gratis än punga ut 500 spänn. Klänningen hade jag iallafall gjort själv.
Vaknade upp i morse med en otrolig känsla av vemod, jag trodde aaldrig att jag skulle känna så här. Snart är skolan slut..


- Jag är en tacka! En tacka!

Snart tänker jag nog fly iväg. Kanske dit pojkarna spelar fotboll i dalen och där hästarna ställer sig på rad.


- Tacka för vadå?

Ge mig en kamera och en enkelbiljett till Lom. Där berget nådde molen och där pojkarna spelade fotboll i dalen. Ge mig sen en biljett till Geiranger, där hästen stod själv på en åker i bergssluttningen och där getterna gjorde oss sällskap till vattenfallet. Efter det, ge mig en biljett till Kristiansund där pojkarna än en gång spelade fotboll och där vinden tog tag i håret när jag sprang. Sen kan du ge mig pengar så jag kan åka hem om jag vill.




- Tacka!

Jag har aldrig i hela mitt liv varit så engagerad i Eurovision! Reprisen går på tv nu, såg inte från början bara :(

Idag tänkte jag vara lite hjälpsam och avancerad, så jag lagade mat! Bara sådär. Och det var inte utan problem. När pastan var klar skulle jag slänga i lövbiffen i stekpannan. Pannan fräste som tusan och plattan var på högsta värmen. Det löste sig ändå, men sen när lövbiffarna var klara så läste jag på receptet och insåg att jag hade hoppat över en punkt. Nödlösning: fixa allt i efterhand. Jag skulle vika köttbitarna och ha i massa oliver och tomater och spenat och sen fästa med tandpetare. Kladdig om fingrarna försökte jag smidigt hälla ut tandpetarna och det gick smidigt! Om jag skulle behöva andvända ungefär 100 tandpetare.

Efter min något stressande kock-upplevelse så pustar jag ut, vilar och förbereder mig för en körtur.

Torka tårar på din kind

Aldrig har det nog bölats så mycket som det gjorde på andra raden i Mariakyrkan i Sätra igår.




Jag fick också möjligheten att känna på hur det skulle vara att vara musikmajen i Populärmusik från Vittula.

Cykel

Jag tänker först berätta att jag CYKLADE till skolan idag! Helt spontant.

Sen vill jag också uttrycka min något humoristiska aggression mot 4 av mina lärare. Vi har just nu slutuppgifter i alla ämnen och dessa fyra lärare har alla sagt något i stil med: - Det är tänkt att det ska vara kul, det ska inte vara tråkigt. angående de sista uppgifterna.
Senast idag (!) hörde jag denna kommentar två gånger och jag motsätter med: - SKA DET VARA KUL SÅ BLIR DET INGENTING ALLS! TYVÄRR, MEN ÄR HUVUDTANKEN BAKOM DET HÄR ATT DET SKA VARA KUL SÅ KOMMER JAG INTE LÄMNA IN NÅGOT ÖVERHUVUDTAGET!
 Ena läraren ändrade sig faktisikt där och sa att vi skulle göra uppgiften mindre vidrig.

Ta det här med en nypa salt, men faktum är att om gymnasiet ska vara kul, så har jag inte gått gymnasiet. Eller jo, jag har gått gymnasiet med 3 k:are och hela CO.

Ledarcamp

Tina Thörner och Kristina Landgren Carestam, två idrottskvinnor som har brutit isar och kommit med nya idéer, inte bara i idrottsSverige, utan i idrottsvärlden. Man kan om man vill har verkligen fått en ny betydelse efter att jag har lyssnat på dessa två inspirerande idrottskvinnor. Jag känner mig jävligt lyckligt lottad som fick vara med om den här helgen.

34

Åh den här fredagen har varit bra.
Klockan 15 var det Camera Obscuramöte, trångt och mysigt runt det lilla bordet längst in i biblioteket. Många bra beslut fattades också. Efter mötet var det glasstime och för första gången i mitt liv åt jag Ben and Jerry's, och jag måste säga att jag är en smula besviken, men nu har jag ätit det iallafall! Och lagt ut 25 spänn. Eller iallafall 24,50. Vi satt på trappan utanför rådhuset, skulle leka fågelmamma och fågelunge när ena skeden gick sönder men det blev istället människomamma som skar upp bitarna och bortskämd unge som bara behövde äta :) samtalsämnet blev en gång göranssonska skolan, jag sa: - Där gick min bror!
- Jaha, hej!, sa anonym nummer 1.
- Hejhej!, sa anonym nummer 2.
- Alltså på skolan, sa jag.
- Det där sa vi inte, sa anonym nummer 1 och 2 (varav nicknamen)

Imorgon ska jag åka till Storvik och blir borta hela helgen.

Å ett skärp av siden

Det slog mig nu på morgonen att jag har massa småsaker jag måste fixa på mina avslutningsklänningar. På balklänningen måste jag klippa av trådarna, försöka fixa två sömmar i fram och sy en sjal. Studentklänningen måste jag sy till axelbanden på. När  i hela friden ska jag komma ihåg att göra det här? Kan tänka mig att jag fixar med balklänningen den 26:e och med studentklänningen på min födelsedag. Bättre sent än aldrig, hur många gånger man än har hört det där.

Sleep

Mamma joinade mig och mobilen på kurragömma igår, hon är eliten nu istället..
Jag är förjävla trött och ska gå och jobba.. Sen har jag massa plugg jag ska göra och så ska jag åka bort i helgen. Oh no.

Jobb, hem, sova, plugg?, köra bil!


Hide and seek

Min mobiltelefon oc h jag hade lite tid över imorse så vi började leka kurragömma! Problemet är att mobiltelefonen inte fattar "fritt fram" och har nu legat undangömd hela dagen. Jag blir så förbannad, vem förstår inte att när man ropar fritt fram så behöver man inte gömma sig längre! Man kan inte bli självtagen osv osv. Min mobiltelefon är en amatör på kurragömma. Jag är elit.

Stuck in reverse

Ibland måste man ha kassa dagar. Det har jag haft idag. Så jävla kass. Men man måste ha kassa dagar för att kunna ha bra dagar. Så jävla kasst. Kan man inte bara ha bra dagar? Imorgon kanske det blir en bra dag. Eller inte.. Jo imorgon borde det bli en bra dag. Jag får köpa godis, eller nej bättre upp, jag tänker gå ner till cafét och köpa en kaka. Direkt när jag kommer till skolan. Eller direkt efter lunchen. Påminn mig bara. Nu tänker jag gräva ner mig under täcket.

Det ska tilläggas att jag har giltig orsak till att inte närvara på stadenlektionen imorgon :)


Arbetsannons

Idag drog jag en sväng förbi gropen, Ulrika hade lovat att hon skulle fylla i några papper åt mig. När jag klev in/ner befann sig fyra av de lärarna som jag har eller har haft under det senaste året där. Ulrika, Patrik, Morgan och Jessika anslöt sig senare till gruppen. Jag drog upp papprena och sa: - Här är dom!
- Ja, nu får du visa mig var jag ska skriva, jag hatar blanketter.
- Nämen! Och jag som älskar att fylla i blanketter!, sa jag
- Elin, vet du hur konstigt det där lät? "Jag älskar att fylla i blanketter", sa Patrik.
- Nej vaddå, jag skrev en gång med blyerts för att jag senare skulle få fylla i med bläck, sa jag glatt. - Det är väl inte mer konstigt att jag älskar att fylla i blanketter som att du älskar Egypten?
- Det går alltid att komma på nått nedlåtande mot egyptologer, svarade Patrik.
Han föreslog senare att jag skulle söka jobb som blankett-i-fyllare, så den som letar en sådan person, ta gärna kontakt med mig! Tack på förhand!


Bland självmordsbenägna låtsasfiskar och såpoperor

Ett stycke inflyttningsfest hos Simon i mitt gamla distrikt, myyycket trevligt. Vi hade högläsning, såpopera (kommer troligen på fejan) och tragiskt nog en självmordsbenägen låtsasfisk som hängde sig med silvertejp i Simons ljusstake. Rest in Peace Torsten.

Idag hade jag en trevlig cykeltur, som avslutades i Valbo med glass. Sen blev det en tupplur, efter dusch och mat och körning.
Min rulltårta var godare idag.


You've made me so very happy

IDAG MINSANN har jag varit otroligt effektiv, I LIKE! Jag har först gjort klart mitt jävla svenskatal, religionsuppgiften,
tagit en promenad, kört bil. Lite pinsamt då när man ser folk man känner och de kollar på när man ska svänga ut på vägen och man inte riktigt har lärt sig det än. Jag har bakat en rulltårta för första och sista gången, det är så tråkigt när man kommer ihåg den goda smaken från när man var liten men sen när man äter är det bara sliskigt och tråkigt. Man mår illa.

http://www.youtube.com/watch?v=Y168CNQyO7g&feature=related


Rubrik

Jag är rädd att jag ska gå ner mig igen. Det är inte bra. Jag måste göra något. Ich muss etwas machen. Äh tyska. Jag kan inte köra bil igen, det påverkar växthusgaserna för mycket. Det är inte bra. Jag kanske ska tvätta. Jo det ska jag nog. Så jag kan ha på mig något imorgon. Jag tror vi måste ses tidigare, vad tror du? Så jag inte går ner mig igen..


Suck

Nu är det inte kul. Inte kul alls. Även fast solen skiner och jag snart ska få köra bil så är det absolut inte kul. Det är nog inte svårt att gissa. 




                                           

RSS 2.0