An auf hinter in

Elin-dagen är det idag, eller ja Elin och Helena-dagen. Grattis grattis till mig själv. Firas såklart med att jobba med projektarbetet.
Jag har hållit på i tre timmar idag ungefär och räknade ut att jag har ungefär gjort hälften av det som ska göras. Imorgon kommer jag troligen att hålla på med den auditiva delen i mitt projektarbete, vi åkte och fixade en mic till datorn så jag kan spela in!

Tänkte att jag kanske skulle berätta vad jag håller på med.
I tyska grammatiken finns 3 grupper prepositioner som styr lite olika i meningarna. Först är durch, für, gegen, ohne och um som styr ackusativ. Den kommer aus, ausser, bei, gegenüber, mit nach, seit, von zu, som styr dativ och till sist har vi an, auf, hinter, in, neben, über, unter, vor och zwischen. Det jag ska göra är att komma på olika övningar så man lär in sig dessa och det finns fyra olika sätt som man lär in sig på, auditivt=höra, visuellt=se, taktil=jobba med händerna och kinestetiskt=röra på kroppen.
Det är ingen liten uppgift jag har kommit på, men utav 48 delmoment har jag gjort 23 st, det vill säga att jag bara har 25 kvar! :D Och det flyter på bra kan jag säga.

Good

Jag har plockat körsbär i min trädgård, bara jag, wowowoooow! :)
Jag jobbade stenhårt med Pa:t idag, säkert tre timmar sammanlagt. Hoppas verkligen inte att tempot dalar ut, vill så gärna ha det här klart innan jag åker.

Åh, jag blir så inspirerad av att läsa andras bloggar om vad dom gör! Jobbar i utlandet och så vidare. Blir verkligen jätteinspirerad att åka iväg. Får bli nästa år ;)

Durch, für, gegen, ohne, um

Efter en mardrömsnatt utan sömn mellan söndagen och måndagen så bestämde jag mig att nu får det faaaan vara nog. Jag vill inte ha nått hängades över mig när jag flyttar och börjar på nytt. Natten mellan måndag och tisdag började jag med mitt projekarbete. Ett ångestladdat möte, som nu faktiskt har visats sig gå ganska bra. Så fort jag får en ny idé ser jag till att genomföra den oavsett tid på dygnet, resulterar dock i väldigt dålig sömn, men det är säkert värt det när jag är klar och kan lämna Gävle bakom mig.

Min dators tycka-om-värde har ökat markant de senaste 24 timmarna. Igår fick jag nämligen en Spotify invite och guuuuuud vilken tillgång Spotify är! Bara jag får lust att lyssna på en speciell låt och vips! Så går det! :D

Det går ändå

Till turen i Dalarna hörde även en sillfest nere vid sjön i båthuset. Väldigt trångt hade vi det och farbror skämtade om att jag skulle köra hem, det fanns ju inga poliser i byn. En god vän till farbror och faster frågade:
- Kör du?
- Nej, jag kan inte.
- Varför inte då?
- Jag får inte!
- För vem då?
- För Vägverket!
Då detta aldrig hade vännen tänkt på och brast ut i skratt. Väldigt trevligt var det där borta.

Emotions

Vad ska man säga?
Åkte i smyg till hemlig ort i Dalarna och kommer komma hem med katthår på fleecen och nya erfarenheter i köket (rabarbersaft). Jo men visst. Jag åker inte hem förrän om ett par dagar, skönt att semestern håller på ett litet tag till :) Jag vet inte vad som väntar i Gävle mer än att en tom Lokaflaska står på soffbordet framför tvn. So long.

Your biggest problem

Imorse hade jag planerat att för första gången i mitt liv, sova bort en hel dag. Så blev inte fallet. Jag cyklade till stan och turistade på Fängelsemuséet innan jag cyklade till gymmet och körde en timme. Vad som återstår är stretching och ett tappert försök att inte somna i soffan.


Champange och mango under Eiffeltornet?

Jag fick en väldig, väldig lust att resa. Frankrike? Italien? Tyskland? England?


Allt efter som

Ibland kan det vara kul att ha rulle på cykeln och sitta inne och låtsas att man cyklar bakom proffsen i Quick Step, Milram Liquigas osv. Det gjorde jag idag i en halvtimme och just nu ångrar jag det väldigt mycket. Huvudvärk, snabbt infallande trötthet och så vidare. Något som jag aldrig hade räknat med men med tanke på att jag igår troligen räddade livet på tre personer genom att dela med mig av överflödig kroppsvätska, röd sådan, så är det egentligen inte så konstigt att jag mår som jag mår.

+ : Eurosports korta reklampauser
- : Eurosports korta reklampauser, hinner aldrig städa emellan sändningarna.

Hand! Hand! Hand!

Ullegullebesök hade vi här två nätter, mycket tjo o tjim och barnasaker :)



Hoppa i bäddsoffan var en av favoritaktiviteterna.



Vi åkte till Furuvik och tittade när schimpanserna fick mat.



En påfågel gjorde oss sällskap vid fikabordet.

Veckoberättelse

Blod: - 4 dl
Paraply: + - 0
Vykort: + 1
Barnaglädje: + 200 %

Summa: jaaa, ni ser väl själva.

CKECK

Då har man känt på hur det är att meningslöst stå och skälla på en automat som precis väljer att sluta fungera istället för att ge en biljetterna. GOSH

Såg på reklam att Cykelvasan ska köras 16 augusti, blev lite sugen men jag har ingen terrängcykel :(
I vilket fall åkte jag inlines till gymmet idag, gymmade, skällde på biljettautomat och åkte inlines hem. Det som väntar senare idag är: dricka massa vatten, duscha och städa klart!

Previously

I morse när jag hastigt vaknade upp slog det mig: det finns ett ord som det var väldigt länge sen jag använde. STUBBE! Stubbe, en sådan som finns i skogen. Sen när jag mer och mer började tänka på det så kändes det som att det inte ens är ett ord. Stubbe, stubbe. Låter lite konstigt när man upprepar det så. 

Idag ska jag försöka städa klart, men nu när jag har sagt att jag ska göra det så kommer det inte hända :P

Och så vidare

Ankomst Bergströms gym: 12.00
Beräknad avgång Bergströms gym: 13.00
Avgång Bergströms gym: 13.40

Dagens plus:  trevligt sällskap vid försening, ETAPP ETT TOUR DE FRANCE, nya bilder från studenten.
Dagens minus: ont i magen.


197

  • Skavsår, CHECK
  • Badkläder, CHECK
  • Jordgubbar, CHECK


Vilket bra förslag!

Jag tog en cykeltur idag och började undra varför jag egentligen om att cykla. I grund och botten är jag en väldigt lat person och cykla kan man göra långt och länge utan att det blir så drygt som att springa.
Fem gubbar mötte jag på min tur, varav en jag träffade vid järnvägsövergången som jag skulle cykla med. Men likt som förut när jag försöker hänga på gubbar så cyklade han ifrån mig. Jag förstår inte var de får motivationen ifrån att toktrampa heeeela tiden ! ! Kanske jag har missförstått cykelsporten. Fast jag är ju egentligen rätt lat. 
Preics innan jag stack ut fick jag reda på att farbror och fastermosterfaster skulle komma på spontanvisit så när jag kom hem blev det matlagning och efter maten blev det rykande varm kladdkaka!

Klockan 9 en onsdagkväll

Igår var det tänkt att jag skulle hjälpa till att äta kvarblivande födelsedagskakor, men jag hamnade på Berggrenska och drack alkoholfria drinkar och åt något som såg ut att vara chilinötter men det smakade såklart något annat. Kvällen blev lite senare än jag hade tänkt, men den var väldigt trevlig!


Jag tittar väldigt ofta på AFV och såklart kommer man ju ihåg vissa av de klippen som visas på tv^^


RSS 2.0