Flitig

Mitt rum är härmed färdigt!!! Eller ja så gott som,  har fortfarnnde lite problem med jaa vad sjutton blir det? det måste vara österväggen. Har man näsan mot norr så är öster höger och väster åt väster och mitt problemområde ligger åt höger, det vill säga öster :) bild kommer nog inte komma, så ni som vill se får ta en sväng förbi! Eller vänta till långt senare när det kommer för mig att knäppa kort. Det känns lite mer som ett rum nu iallafall, det är skönt.


Kineser i stan!!

Igår kväll, tror jag, kom det ett tjugotal kineser till stan! På fredag kommer jag få en hem till mig, stackars tjej som ska bo här, Freya kom visserligen hem levande så hon klarade sig. Men kanske den tyska motståndskraften mot röra är bättre än den kinesiska? Vad tror ni? Mitt rum kommer iallafall vara skinande blankt tills hon kommer, jag håller nämligen på att städa^^ idag igen! Vi ska troligen åka till Ikea sen också och inhandla diverse produkter som kan tänkas behöva, jag skulle sååå gärna vilja ha något på min väster vägg eller öster är det nog.. Skitsamma vi får se om vi hittar något. Nej vet ni vad (jag antar att det är flera personer som läser, jag hade fakiskt tio besökare igår, jag är snart ikapp emilia!!), nu kan jag snart inte andas längre, dammsugaren kallar! 

:/

För att sammanfatta min fysiska hälsa just nu kan ni ju lyssna på Familjens genombrott. Det snurrar verkligen in min skalle.

Endlich Freitag

Ein frei tag, en fri dag.. Eller njä inte direkt kan jag väl påstå. Fredag, sista dagen i veckan ååh det är så skönt att äntligen vara här. Jag har bara två lektioner idag, likt varje fredag, och jag slutar kvart över tolv. Ska, som jag säkert redan sagt, träffa mamma för lunch :) sen blir det nog hem, plugga och sen ska jag minsann fredagsmysa. Kanske ta ett bad, krypa ner i soffan med täcket och dricka te. Eller njä vi hoppar nog över teet.. Ingen större favorit hos mig. Det kanske blir popcorn och en film. Gud vilka höga förväntningar jag har på den här dagen nu^^

Torsdaaag

Jag fick en total blackout nu när jag skulle börja skriva :P Vi började med kulturhistoria, sen geografi, sen tyska, lunch, litteraturvetenskap och sen åkte jag hem. Inte sånt kul inlägg, men allt kan inte vara kul jämt! Imorgon ska jag äta lunch med mamma på Sahflor's :) sen ska jag kolla på film. Efter att jäävla plugg...











Äntligen en riktig retusch!! Haha, ärligt talat så blev bilden bättre såhär :P

Mythbusters

Varje vardagkväll klockan 21 och söndagkväll kl 20 (tror jag) på Discoverychanel visas Mythbusters, två män som tillsammans med sina medarbetare knäcker myter. Inte nog med att programmidén är sjukt kul så är Adam och Jamie ett helt sjukt kul programledarpar. De kompletterar varandra, Adam är virrig och barnslig och Jamie är seriös och jaa ovirrig. Det där programmet är sååå pappa- och jaghumor, kan vara för att Adam väldigt ofta visar sin barnslighet och ofta gör narr av Jamies otroligt seriösa personlighet :P Det här måste vara mitt favoritprogram :)


Oj vad debuter!

Igår var typ årets debut dag, och nu när jag tänker efter så är det faktiskt väldigt lätt för missförstånd om man slutar läsa före kommatecknet. JA gårdagens debuter bestod av:

  • Årets första semla, God som fan, jag kan ju fortsätta på det spåret och debutera med att äta 20 semlor på en vecka. Fast när jag tänker efter så skramlar det inte direkt i min plånbok när jag skakar på den.
  • Jag gjorde för första gången i mitt liv en beställning på internet! BIG TIME, Celebration, och jag insåg vilken tillgång det är att beställa på internet. De tre första Twilight-böckerna, givetvis, för 217 svenska riksdaler och gratis frakt :)
  • För första gången i mitt liv har jag pluggat efter en träning. Jag fastnade inte framför tvn och jag säckade inte ihop, nej, jag satte mig minsann och skrev om egyptisk fornhistoria. Jag tror faktiskt jag ska göra en till punkt, jag tror det var första gången som jag blev skjutsad hem från en träning på IP. Nä nu vet ni ju det i vilket fall så struntar jag i det.

Nu ska jag snart till bussen!


Humor á la Forsberg

Om lite mindre än två veckor blir vi värdfamilj åt en kinesisk tjej, och idag var det möte för alla värdfamiljer. Vi satt där blandat treor och tvåor, mammor och pappor i Vasasalen och lyssnade på informationen som gavs. Program delades ut och ett papper där det stod vilken man delade kines med, kinesen bor först hos en familj och sen efter en vecka flyttar han eller hon OCH så stod det vilken kines man skulle få. Som alla vet så är ju den kinesiska kulturen ganska långt ifrån den svenska, det gäller också personnamn. Vi skulle ju omöjligt veta om det var en kille eller tjej som skulle bo hos oss bara av att se namnen, så Henrik eller vem det var hade satt de två första bokstäverna på könet så allt säga, eller ja inte könet då, men i vilket fall så stod det tj efter tjejerna och k efter killarna. Och min pappa, lustigkurre, pekar på bokstäverna tj och frågar:

- Betyder det där kines?

Underfundiga pappa, och mamma för den delen, menade att kvinnor som kommer från Kina är tjineser och män som kommer från Kina är kineser. Ja ni som känner min pappa kan ju förstå att han inte kunde hålla sig för skratt när han kom med sin underfundiga kommentar, jag måste erkänna att jag också skrattade lite, mest för att min pappas humor är, som sagt, ganska underfundig

Mental förberedelse

Måndag.. Först har vi svenska, sen har jag tyska med mina små kycklingar och sen har jag individuellt val. Hm jag börjar 20 i 10 och ska då fortsätta med textbearbetning, väldigt tråkigt och jobbigt men ack så nödvändigt. Sen har vi lunch, hoppas verkligen på något gott. Tyska är bara kul och förhoppningsvis får vi sluta tidigare på individuella valet!! :)
Låter inte så dumt, men att förbereda mig mental kvällen innan är det värsta jag kan göra, det blir ofta tyvärr tvärtom :P Måndagsångest, prestationsångest, dödsångest. Njaa nu överdrev jag det sistnämnda iallafall. Tandborsten kallar. Bajsbajs

wohow!

Yes, nya färger som passar bättre. Det här blev en nödlösning, men ack så mycket bättre än det förra. SÅÅ mycket bättre!! Jag kan faktiskt styrka allt från min lista nu, jag ska plocka ut torktumlaren om ett tag OCH poppa popcorn. Imorrn är det måndag igen. Gud det var ju för sjutton måndag nyss! Der Zeit verging sehr schnell.

Tyvärr alltså..

Än så länge kan jag bara stryka cheesecaken från min lista, nästan lite deprimerande. MEN plugg-punkten innefattar allt pluggande jag skulle göra idag och jag har gjort två av tre :D progress!! hmm sen blir det nog träning och sen tänker jag nog städa lite. Tvätta måste jag också göra, ujuj fler och fler saker som kommer på listan, och pappa var just här och frågade om jag ville fika. NY LISTA!


1. Fika

2. Plugga

3. Träna

4. Städa

5. Tvätta


JAPP SÅ FÅR DET BLI!


Söndag

Dagens aktiviteter: 
- Plugg (><)
- Städa, lite roligare faktiskt..
- Träna
- Äta cheesecake (har tjuvstartat lite..)

MEN JAG KOLLAR HELLRE PÅ SKIDOR HELA DAGEN IDAG! Men men, bara 137 dagar kvar. Det var 150 sist jag räknade. :)


King Kong

Ser just nu på King Kong och tänkte försöka se klart filmen den här gången, den håller visserligen på till klockan ett så det återstår att se om jag lyckas hålla mig vaken. Kulisserna och animeringarna(?) i filmen är ju helt otroliga!! Helt otroliga.

Ju mer tiden går desto mer missnöjd blir jag med designen på min blogg :P Det absolut drygaste är att jag inte ens vet hur jag vill ha det och det finns ju så himla många möjligheter och val man kan göra. Det är precis som inredning. Därför gillar jag inte ATT inreda, jag tycker annars att det är grymt kul och det blir så jäkla snyggt när någon annan får till det med färger och möbler i ett rum, men jag lyckas aldrig. I vilket fall har jag placerat min tv MITT I RUMMET IDAG!! Det ni! Och så har jag murat in den eller vad man ska säga. Soffan står för tillfället under mitt stora fönster. Jag tror jag vill ha ett nytt soffbord, det jag har nu känns lite för högt..

Jag överväger om jag ska tjocka i mig en bit cheesecake som jag gjorde idag, kakan står dock i frysboxen nere i källaren och infödingarna i King Kong filmen skrämmer mig lite. Paranoid som jag är så tror jag att vi nu har en sådan i vår källare. Nej vet ni vad, jag är nog mer sugen på ett äpple som iallafall finns i köket..


Friday, I'm not in love.

Ärligt talat så är jag riktigt besviken på Hanglooses Friday I'm in love, eller så var det vi som var för pepp på något annat. Musiken var tråkig och de hade stängt av stora dansgolvet, så de hade räknat med att det knappt skulle komma nått folk. Kul när man kommer dit, är först där och arrangörerna inte ens tror att det kommer komma några. Förfest is the shit.


Nääääe

Jag tycker inte om min design längre, det gör jag inte. Men tyvärr så har jag inte tid eller lust till att göra något åt det, tyvärr igen. för det är verligen skrikit och fult. Gosh

An, auf, hinter, in, neben, über, unter, vor, zwischen.

Idrottsgalan

Okej nu är det en man som står och ska dela ut pris för Årets ledare, jag kommer tyvärr inte ihåg vad han hette, Björnelid någonting. I vilket fall började han prata och jag gav inte speciellt mycket uppmärksamhet till tvn tills han på skärmen började prata. - Wtf FINSKA?! Det tog ett bra tag innan jag insåg att han pratade skånska. Så återigendå börjas diskutionen, hör Skåne till Sverige? Ta det här med en nypa salt.

GÄÄÄÄSP!!!

Jag kom nyligen hem från skolan och jag är himla trött och slut i huvudet. Vi var i mörkerrummet och framkallade, varav huvudvärken och troligen dålig sömn under hela helgen är anledningen till att jag är så himla trött. Och det går inte en stund utan att jag börjar tänka på hur lite jag vill gå i skolan, jag vill verkilgen inte alls. Jag är trött på prov och uppsatser, och vi har inte ens gått en månad av vårterminen. SUUCK. Blir inte bättre av att protestera, jag vet. Och lösningar kommer jag på själv.

Jag är jättetrött och ska nog strax pallra iväg mig till IP.  

Ångestmåndag

Suck, måndag igen. Måndag=skola=bajs. Det är lite mindre än ett halvår kvar tills vi slutar, men studenten har aldrig kännts så långt bort som den gör nu. PA ska bli klart, geografiuppsats, trökuppsats i religion, fördjupningsuppgift i kulturhistorisk fördjupning och massa sånna mayorgrejer som är avgörande för alla kurser. Alla prov och läxor ska också räknas tills listan över ohälsosamma men. Ja så är det, min mage kommer fräta sönder långt innan vi slutar, jag räknar med att jag ungefär vid sportlovet inte kommer ha någon mage kvar. Duschen kallar..


NY DESIGN!!!!

Jag har kommit upp med en ny design som ni säkert ser, ett problem är bara det vita som är där uppe, det stör mig så otroligt, hur kan jag få bort det? Eller så säger jag ingenting som de vita ränderna så kanske ni inte seeeer aaaatt deet är såå, och ni kanske tror att det hör till designen.. Äh.. nu lägger jag inte ner mer tid på det här.

Dieter

ÅH VAD JAG ÄR TRÖTT PÅ DET ORDET! Vi människor är för lata, vi måste finna enklast möjliga vägen till vissa saker utan att det krävs en anträngning. Så gäller också dessa livsstilar som sätter sina spår på våra kroppar. Fett, socker, halvfabrikat och helfabrikat. Vi är för lata för att laga riktig mat, för lata för att ta reda på vad man kan ändra på för att leva en sundare livsstil. Istället för anstränga sig för att leva ett nyttigt liv och träna ordentligt så äter vi färdiglagad mat och inbillar oss att dieter ska hjälpa oss till att nå den perfekta kroppen och så vidare. Vad är det för fel på riktig mat, bönor, potatis, fisk och kött, och vanlig hederlig fettförbrännande träning?

Läs dagens Gefle Dagblad om dieter www.gd.se


- Du måste helt enkelt få det att fungera

Tänk er landskap, där solen skiner, fåglarna kvittrar och djuren lever i harmoni med varandra. Berget består av chips, dalen av godis, floden av Pepsi och sjön chokladkaka. Landskapet är då Elins källare med allt som är tänkt att vi ska äta under kvällen. (Nu sker ett snabbt byte i den svenska grammatiken, peresens blir imperfekt eller annan tidsform jag för tillfället har glömt namnet på.) Vi hade då filmkväll igår och många nya internskämt föddes. Vi skulle börja med att se "Besatt", redan innan vi startade filmen visste jag att min mentala instabilitet skulle visa sig tydligt. Med filten över huvudet försökte jag inte bli så påverkad av filmen men det gick inte. Jag vet inte hur länge vi, eller ja dom andra, såg men det gick helt enkelt inte för mig. Vi stoppade psykfilmen och satte igång "I am David", som var bra medicin mot min mentala instabilitet, dock inte bra medicin för att hålla Emilias tårkanaler torra. Sen gick vi vidare med spel, ord baklänges, regn o slak bland annat. OCH Sanningens bok, nu kan endast framtiden visa hur det blir. Är det sant att jag helt enkelt måste få det att fungera? Skynda dig för sjutton.. ;)

Med andra ord och Björn bröder, sen tog vi bussen hem.   


Yes, I have been on the Great Wall



Många av känslorna kommer tillbaka när jag tittar på korten från Kina, speciellt känslan jag fick på den Kinesiska muren. Efter en veckas stillasittande aktiviteter i skolan gjorde vi äntligen en fysisk aktivitet. Vädret kunde heller inte ha varit bättre när vi gjorde vår utflykt till ett av de sju underverken: solen sken och det fanns inte ett enda moln på himlen. Vi vandrade upp och ner, många gånger var jag rädd att jag skulle ramla och slå mig men jag kom tillbaka till Peking helskinnad.
Kina och Asien kan jag nu stryka från min lista. Kvar är Australien, Afrika och Amerika, ställen jag ska besöka innan mitt liv tar slut.

Let's dance

GUUUUD vad jag vill lära mig att dansa när det där går på tv! Herregud vad kul. Och speciellt det här med intensiv träning i en hel vecka och sen är det upp till bevis. Jag gillar inte Blondinbella, fast jag kan faktiskt inte sätta fingret på varför jag inte gillar henne. Det kanske är just det här blonda-riktig-päls-moderat-grejen som jag inte gillar. OCH BAMBI ÄR EN HAN! Snälla lilla flicka, inte får rådjurshonor horn när de blir vuxna?

Åbo=Stockholm??

Vi läser Geografi A, en mycket rolig kurs måste jag säga. Innehållet är inte att hurra för, men föreläsningarna. Jag har tidigare nämn att vår lärare råkade på projektorduken i huvudet förra veckan, idag var det en annan sak som fick klassen att börja skratta samt vår lärare att börja småfnissa.
     Vi håller på med handel, idag var det import och export som stod på den oskrivna planeringern. VI fördjupade oss i varför man i Sverige importerar och exporterar och mellan vilka länder vi handlar med. Länderna var de närmast liggande vårt eget, Tyskland, STB, och de nordiska länderna däribland Finland.
- Vad tillverkas då i Finland?, Jan pekar på vårt grannland med pekpinnen på världskartan. - JO sånna här BAMSEBÅTAR! Han vänder sig om, har fortfarande pekpinnen på kartan men den har och i med hans rörelse flyttat sig till vår huvudstad och Jan säger: - Dom tillverkar alltså sånna lyxkryssare här i ÅBO! Han tittar fortfarande ut mot klassen och viftar pinnen runt den stad som han tror är Åbo. Klassen börjar skratta, Jan tittar på kartan, "inser sitt misstag", försöker dölja småfnisset och gå vidare med föreläsningen. Som sagt Georgrafi är en mycket rolig kurs.

- Do you wanna be on top?

Det är oundvikligt att Top model har dragit igång igen, både positivt och negativt. Positivt: det är såklart en helt sjukt kul serie. Negativt: liiite för bra serie som toppar mina prov och läxor. Ujuj. En sak som jag inte kunde undvika att lägga märke till var att majoriteten av tjejerna hade ett hårband i den där introvideon och i flera tidiga säsonger har tjejer som haft hårband blivit tillsägda att ta av det för "that's not a model", bland annat Amis i säsong 10 som jag tror hårbandet var en avgörande orsak till att hon åkte ut i den omgången, iallafall något jag har fått för mig. Och nu har de så allihopa!
     Säsong 11. ELVA! Tror ni det känns lika speciellt om man vinner den elfte som det skulle kännas om man vinner den första omgången? Jag menar, första är ju den första, The One. Sen kommer det elva till, känner man sig lika speciell då? That's the question.
     Jag tycker alltid att det är så kul att se när de blivande modellerna ryker ihop. Små problem som byggs på med massor av olika uppfattningar och tolkningar som gör att ingen kommer överens. Säger man en sak fel, tolkas det på ett sätt och då är man körd för resten av tävlingen. Ännu en konstig sak är att de väljer att ta åt sig alla dumma kommentarer de får, även fast de säger att de som snackar skit egentligen inte har en aning om vad de snackar om.

Stick

WOHOW, varför bara bedöva överkäken när man kan bedöva både nedre och övre?! För första gången i mitt liv har jag idag fått lokalbedövning men min tandläkare missförstod mig och bedövade först underkäken, jag tänkte att efter som det gör så himla ont i överkäken så borde hon se att det är där hon behöver bedöva. Men njäää det blev inte riktigt så. Så jag fick dubbelt upp.
När jag gick från tandläkaren så tyckte jag att det var ganska coolt att inte känna någonting men sen när jag kom tillbaka till skolan och började prata så måste bedövningen ha spridit sig för i slutet på vår lektion så hade jag tappat känseln i halva tungan och halva läppen. Väldigt skumt att både prata och äta.

För tillfället är jag väldigt trött, prov imorgon, hausaufgabe, prov nästa vecka, Herregud jag trodde aldrig, seriöst aldrig att trean skulle bli såhär. Och ärligt talat så har studenten aldrig ALDRIG kännts så långt borta som nu. Jag lovar, den kändes närmare när jag gick i ettan. 149 dagar kvar.

Måndag igen..

Lycka är att gråta med vanlig mascara och inte bli svart i ansiktet.
Lycka är att blöda näsblod som tar slut fort.
Lycka är att börja med en uppgift som till hälften redan är startad.
Lycka är att gå nöjd från matsalen även fast det stod potatisbullar på matlistan.
Lycka är att gå till sista lektionen och få reda på att den är inställd.

Lovely mondays..

Omöjligt

I det någorlunda vakna tillstånd jag befinner mig i är det ändå omöjligt att göra något annat är att såsa ihop framför tvn och inte göra någonting. Tyvärr är det ju så att det finns saker som bara ligger och skriker på mig så att jag ska göra dem, typ packa mera och plugga. Det är konstigt det här, egentligen, tycker jag. Att man kan vara sååå trött att man inte orkar med någonting, verkligen ingenting. 
     Åter till skolan idag, faktiskt har det ändå varit en bra dag. Jan fick projektorduken i huvudet och Emilia gjorde en fin kalkilering(är det så det heter? äh vi säger teckning) av vår kära geografilärare så fick både mig och Emilia att vika oss dubbla av skratt. Stackars Jan, han fick en bula i huvudet. Stackars riskorn också, jag råkade diskriminera det en aning. 
I vilket fall, dagen började inte så bra, jag kom till skolan kvart över åtta och fick reda på att vår första lektion halv nio var inställd. WOHOW! När man har kämpat sig upp ur sängen halv sju, somnar i duschen och knappt hinner äta frukost innan bussen går så tar det verkligen emot när det visar sig att man hade kunnat gått upp ungefär två timmar senare.
Jag och girliesarna satte oss i biblioteket och det märktes att vi alla var trötta och att det var väldigt länge sen vi alla fyra samlades tillsammans. Internskämt i vulgär shargong(?), herregud.
     Nu skymtar idrottsgalan förbi i tv och tänkt dom som sitter där och kandiderar till de olika priserna. Det är två kvar och båda visas i bild och den som inte vinner måste ju tänka på att man syns i tv och man får inte bryta ihop. Hur skulle de se ut i tv egentligen? Jag vet att någon känd komiker, vet inte vem dock som har resonerat kring det här också, ni kanske kommer ihåg vem?
Men jag måste bara säga HALLÅ?! DE ÄR IDROTTSMÄN FÖR FAN! De är tränade för att till slut stå som segrare och så måste de tänka på att se bra ut i tv på den galan. Låt dom bryta ihop! :P Är det kanske det att alla har fina kläder på sig, fina frisyrer och är nyduschade som gör att det skulle se fult ut om man grät. När alla idrottsmän blir missnöjda eller besvikna på sin prestation under en tävling och de blir intervjuade svettiga, iklädda tävlingskläder och ruffs i håret så är det fritt fram för gråt och tvivel. Eller kan det kanske helt enkelt bero på att idrottsutövarna inte har någon som helst makt över priset de tävlar om? De sitter helt maktlösa, tror ni att det kan bero på det?

- Jag förstår mig inte på dig

Näe ärligt talat är det få gånger jag förstår mig på mig själv med! När det var vinter ville jag ha sommar, när det var sommar ville jag ha vinter. När jag hade sommarlov ville jag ha skola och när jag gick i skolan ville jag inget hellre än att ha sommarlov. Förstår ni vart jag vill komma? Förstår ni er inte på mig så ska ni ha i tanke att det är sällan jag förstår mig på mig själv med.

RSS 2.0