Mat

Gud vilken dag det här har varit då! Fullt med grejer som har hänt hela tiden känns det som. Jag klev upp halv 8 för jag tänkte att jag skulle hinna städa innan jag skulle till sysalen, men kom på att det inte var så smart att köra runt med dammsugaren klockan 8 en söndag morgon.
Sytt, tvättat, tokstädat och gjort mig känd bland lokalbefölkningen (två hästar och en ko.) är det som jag har gjort idag. En kul grej är att brevlådan vid skolan töms klockan 9 på morgonen! Tror ni inte jag blev lite chockad när jag såg det, hemma brukar det ju vara klockan 18.
Nej, nu ska jag gå och plocka ner min tvätt. Det är så härligt att bo på internat, man ger och får. Helt ny erfarenhet!

Byebye!

Rätt svar

Ujuj en vecka går så fort! Jag är hemma på snabbvisit, åker tillbaka redan imorgon förmiddag. Tillgång till skolans datorer fick vi idag, hade en hel del olästa mail^^
Allt har gått bra, minns bara det som har varit bra. Jag har drömt väldigt mycket på nätterna, konstiga drömmar om självmordsbenägna sköldpaddor och fulla föredetta klasskamrater. Igår var vi och tittade på film, väldigt mysigt. Arrangeras varje torsdag på Folkets hus och kostar 50 kronor, fika ingår och lotteri!
Vi har inte börjat sy riktigt än, kommer dra med mig massa tyg så jag kan sitta och pyssla för mig själv i salen :)
Inga bilder heller än tyvärr, stod på min att göra lista men jag är alldelles för trött.

Förresten så såg jag Nollning av Vasas ettor när jag och mamma var på stan, de själva bryr sig säkert inte eller tycker att det är kul, men själv kände jag medlidande av förnedringen. Troligtvis också medlidande för de åren som väntar dem. Menmen, jag är väldigt glad att den tiden är förbi.

Ha det bra! Det har iallafall jag på mitt nya ställe.

BYEBYE GÄVLE!!!

Jag hade först en väldigt strukturerad packningsplan, vanliga kläder i ena väskan, träningskläder i den andra. Det har spruckit. Vanliga kläder tillsammans med träningskläder, böcker och mat ligger i samma påse! Tänk vad det inte blir som man har tänkt sig!

Vi åker om en kvart, tror ni inte jag är lite stressad. Grejer som ska fixas och här står jag och skriver!

Maten igår var fantastisk, det blev också en hel del partier Med Andra Ord, ojojoj vad kul det var. Samekvinna är Lappskojs, Alfred Hitler och Blåfjant. Gosh! Skitkul var det!

NU ÅKER JAG!!

Leaving Gävle behind

Äntligen!

Jag kan dock inte påstå att det kommer vara så stor skillnad i mitt rum när jag har åkt mer än att det inte är stökigt och det är lite mindre saker i garderoben. Tänk, jag är bara 19 år men har hunnit samla på mig så mycket grejer. Helt otroligt. Väskorna ligger på sängen, tvättmaskinen trummar med den sista tvätten som ska med. Kanske jag ska fortsätta med städningen. Haha min sista dag i Gävle och jag städar. Men ikväll blir det iallafall lite firande med god mat :)

HEJ DÅ, GÄVLA STAD!

Nummer 1

Jag har gått ner kraftigt i vikt. Jag har förlorat både huvud, armar och ben och till råga på allt så har jag ändrat hudfärg till grön. Neeeej, jag tror nog inte det är någon som går på det där, det är ju min docka jag pratar om! Min brud, alldelles för smal för mina kläder, de tycks glida av hela tiden. Men inte min kofta! När jag gick i ettan på gymnasiet hade jag lite stickmani och tänkte att nu ska jag minsann sticka en kofta! Tre år senare är nu koftan klar. Tänk vad man tappar tålamodet när man ska göra något större, jag kanske ska göra barnkläder i fortsättningen.




Brun, varm och väldigt skön!!

Hoppa

Man ska inte säga saker när man är arg och ledsen, men jag säger att jag är fylld av ilska och hat. Just nu iallafall. Sen kanske det blir bättre imorgon. Vi får se. På söndag ska det vara bra. Då blir det bra.

Bara ringar i protokollet

Jag läser alla bloggar om de jag känner som har flyttat utomlands och jag blir så himla inspirerad. Tänker hela tiden - Sen ska jag minsann! och glömmer totalt bort nervositeten inför söndag och det kommande året. Jag har hittills bara funderat på vad jag ska göra efter mitt år men helt glömt bort att jag ska ju faktiskt göra det här året före jag gör något annat! Undrar vad det blir som kommer efter, men från och med nu: året som hittills är bestämt.

kort bara

Det verkar finnas en förklaring till det föregående inlägget! På väg hem från stan berättade jag för bror och hans flickvän att jag har sånna problem med att inte tänka - Nu är sista tisdagen som jag sitter hemma framför tvn, osv. Bror sa: - Det är inte alls konstigt!
- Vadårå??, satt jag spänd och väntade på förklarningen.
- Du har ju alltid varit så.
- Huh?
- "Nu är första gången jag är i Stockholm och jag är tio år!", "Nu är första gången jag är i Stockholm och är tio år och fem måndader!"
Jag satt bara och skrattade. Detta hade jag förträngt och jag är inte säker än på att jag kommer ihåg det, men någonstans långt inne så sitter det fortfarande.
Förstår ni vad jag menar? Jag har alltid tagit vara på "sista gången" som jag gör något, exempelvis sista tisdagen jag sitter och tittar på tv. Som jag gör nu. Sista tisdagen jag sitter hemma och tittar på tv. Sista tisdagen som jag är 19 år, fortfarande bor hemma och ska flyttar på söndagen efter som jag sitter hemma och tittar på tv.


Window

Åh, jag har varit fullt upptagen hela dagen så det är inte riktigt klokt! Först har jag tvättat och packat och läst min bok och efter det åkte jag in och lyfte skrot.

Och jag bestämde mig för att inte vara vemodig och sentimental och tänka: Å nu är det sista veckan som jag bor hemma, nu är det sista gången som jag bakar kakor i köket osv. Men igår när jag hade två tv-serier att välja mellan på kvällen så blev det: - Nej men det är ju sista gången som jag sitter här en måndag så vi tar den som går på trean.
MEN JAG SKULLE JU INTE!!!
Sen när jag var på gymmet blev det inte bättre: - Nej det är troligen sista gången som jag tränar här när jag bor hemma, så jag tar den här maskinen istället för den som jag brukar!

OH MY GOOOOOD!

Skynda dig

AN, AUF, HINTER, IN. NU ÄR HÖGSKOLEBEHÖRIGHETEN MIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JIPPIIIIIIIIEEEEEEEEE!!!! :D

17 augusti klockan 13.45 lämnade jag in mitt PA och behöver sen dess aldrig för resten av mitt liv att sätta min fot på Vasaskolan!

Take the tail

Nej jag blir fan inte riktigt klok!! Jag har flera års erfarenheter av att packa väskor för resor, tävlingar och träningsläger men nu är jag som tillbaka på ruta ett: JAG HAR INGEN ANING OM HUR JAG SKA PACKA! Jag menar, det är inte att bara slänga ner saker och sen när jag är där jag är så är det att leva med det. Nej jag kan faktiskt inte bara ta med mig en klänning, ett par byxor och ett par skor. DET GÅR BARA INTE! Jag MÅSTE ha med mig en massa kläder eftersom jag ska bo på ett nytt ställe och det finns inget som definierar mig så bra som mina kläder.Jag skulle inte byta någonting mot min garderob. Men det är faktiskt inte klänningarna och kjolarna som är det största problemet, nej jag måste ju ha med min träningskläder, lakan, handdukar, badlakan, badrumsgrejer OCH ALLT MÖJLIGT! Jag tänkte att jag packar i den ordningen sakerna har blivit rena, men jaa jag blir som sagt inte riktigt klok. Kanske det som krävs är erfarenheter inom området och med tanke på att jag inte har några flytterfarenheter så kanske det inte gör något om jag misslyckas lite första gången :)

Sparring

Huhu, vad spännande friidrott är! Jag sitter spänt och väntar på herrarnas 100 meters final, men visst tycker jag det är spännande med kulstötning när det är så himla jämt!
Ett tag provade jag själv på friidrott, kom sist på allt, utom slägga. Då kom jag näst sist. Jag kom faktiskt i final i en gren på GD/GIF, 800 meter. Ni kan ju gissa vilken plats jag kom på ;) Men till mitt försvar har jag att säga att jag var första reserv, alltså rankad efter den som var sist, jag fanns inte ens med på listan från början! Min kompis som jag startade på samma bana som, hon vann, rätt kul faktiskt att första och sista person startade på samma bana, eller hur!!

Thank you

Sista dagen sedan börjar alla förberedelser. Jag har tagit ut en hel veckas marginal för packning, tvättning och andra nödvändiga saker som behöver göras innan jag åker :)

Förmiddagens aktivitet var lyfta skrot och jag har en ny favoritmaskin! Som situps fast en maskin, perfekt att ligga och vila på innan nästa set. Efter det har jag slappnat av med en bok, hela dagen har jag läst!

Nu är det Rachel Zoe :D So Long!

Hoho??

MEN HALLÅ TV4s KOMMENTATOR PÅ FRIIDROTTS VM!!!!!!!! Vad fick du i betyg i historia? Målgången på gångtävlingen var vid BRADENBURGER THOR, inte BRADENBURGER PORT! GOSH!

Eller vad vet jag, man kanske kallar den historiska stadsporten för Bradenburger port? Vad säger ni? Nån som kan rätta mig om jag har fel?

Look!

- JAG VILL HA PIZZA! Kan vi inte köpa?
Detta frågade jag mor för ett par månader sen och hon sa
- Jaa det kan vi.
Jag började förbereda mig för en god pizza när mamma senare sa.
- Nääe, jag orkar inte gå ner till pizzerian (300 meter). Jag gör en hemma istället.

Hur ofta händer det där? Man orkar inte gå ner och köpa en pizza så man gör en själv istället?! Rätt awesome tycker jag :D

Know what??! På måndag lämnar jag in mitt PA!! Hur awesome som helst ;)


Som vanligt alltså

Puh! Sitter och pustar ut i soffan, tänkte att efter gårdagens kanelbulle och muffins skulle jag behöva träna rätt rejält idag, Hoppade upp på min nyservade älsklingscykel och drog iväg mot Sandviken. Ingen särskild tur mer än att det gick väldigt lätt och att det var väldigt kul.

Mina planer för resten av dagen är nog att lata rejält, kolla på Friidrotts VM och kanske läsa en bok :)

So Long!


Beautiful

Pappa och jag gick och såg Harry Potter nu ikväll, ni kan ju gissa vilken klänning det blev ;) Efter filmen satt jag bakom kassan på Pressbyrån och gömde mig med en kopp varm choklad och, håll i er, en kanelbulle och en chokladmuffins. Äre fredag så äre!
Har också fått klartecken från min handledare, nu är det bara småjusteringar på den skrivna delen, sen är det inlämning och högskolebehörighet som gäller! :D AWESOME!

Guten Tag!

Fyra par jeans och 1 ½ dag senare. Min väns första jeansen, första-spelningen-jeansen bland annat kommer nu i en annan form följa med mig på mina äventyr.

Sydde som sagt efter samma mönster som balklänningen och jag är lite fundersam över att det tog så pass kort tid för mig att sy denna klänning när det tog två veckor från det att jag började med balklänningen tills dess att jag blev färdig! Hade i och för sig andra aktiviteter som jag sysslade med under tiden som jag sydde balklänningen, nu var det ju en och en halv dags KONSTANT syande. :)

Tror ni inte jag längtar liiite till 24 augusti? ;)



Jag blundar inte, jag koncentrerar mig ;)



Plockar gräs med tårna^^

Neeeeee

Usch, det där lät alldeles för hemskt!!! Jag tänkte jag skulle vara lite provocerande men jag fick nog med för mycket av det. Usch...

Byxorna fick inte ligga ifred länge på golvet, imorse satte gång på en gång med att klippa och dona. Kjolen och livstycket är klara, ska bara sicksacka lite runt om. Hoppas på att få klart klänningen snart så jag kan fokusera på att packa nästa vecka! :)

The Slaughter

Slakten, massmordet. Fyra tvåbenta vänner, en galen nittonåring med en sax. Hur ska det sluta?



Fortsättning följer...

Nora

Projekt Runway i rutan och jag längtar verkligen! Elva dagar kvar bara! AWESOME!
Jag har faktiskt börjat sprätta i jeansen, jag funderade på att använda mönstret till min balklänning. Men sen kom jag på, är jag säker på att jag vill sy en klänning av det mönstret? Jag kanske vill sy en annan klänning?! När jag väl har börjat i skolan kanske jag kommer på något som jag vill göra, och som jag faktiskt då kommer vara kapabel till att göra. Jag släppte sprättaren direkt och nu ligger jeansen orörda på golvet.


Är du snuvig?

Det där med kärlek är bra avancerat det: först ska man hitta någon att bli kär i, vilket inte är det lättaste i världen. Efter det ska man ju försöka övertyga personen man är kär i att man själv är en helt reko människa, vilket är betydligt svårare än att hitta någon att bli kär i. Varför kan inte människan vara som alla andra djur och bara ta någon och inte blanda i massa känslor i allting. Eller ännu enklare, vi blir som ståndare och pastiller och låter någon annan göra jobbet!

Något som bara ploppade upp i mitt huvud när jag stog och kämpade med hantlarna på gymmet.

För övrigt har åtta par trasiga jeans kommit till min ägo, eller ja. Jag betalade med en burk kakor och en glass från McDonalds. När jag satt på bussen hem fick jag sådan lust att sy ett helt nytt plagg av jeansen, men sen vandrade tankarna tillbaka till den stunden när jeansens förra ägare berättade historien som fanns mellan honom och jeansen. Första jeansen, första spelningen, jag själv kunde till och med fylla i när jag kom ihåg att han hade haft ett par nya jeans som hade gått sönder och som han sedan gick och bytte. Jag har en farlig attachement till kläder, jag blir så kär i mina kläder att jag blir hjärtekrossad om något går sönder eller försvinner. När jag väl har bestämt mig för vad jag vill göra av jeansen kommer jag nog få en klump i halsen när saxen delar jeansen i bitar.

Matter of time

Någon har varit i mitt rum. Mitt rum har blivit hemsökt. Vem är det som har varit i mitt rum? Kommer jag att dö? Dessa tankar for genom mitt huvud när jag upptäckte att en blomma stod på golvet nedanför fönstret istället för på fönsterbrädan. Sen slog det mig att jag själv hade flyttat blomman härom dagen när jag skulle peta ner en spindel från myggnätet och glömt att ställa tillbaka den igen. Tänk så det kan bli!

Idag var sista dagen som jag jobbade för den här sommaren, det var rätt kul faktiskt. Blondiner var inte personer med blont hår, nej det var en kinesisk skölpadda. När jag hade jobbat klart åkte jag till kontoret och fick uppskattande kommentarer om mitt arbete och en lyckönskning inför flytten.

Imorgon ska jag lämna in min cykel på service, en grej att pricka av innan jag flyttar!

So long.

Anybody

Usch, jag sitter och irriterar mig på att de som har översatt The Dog Whisperers "Hey!" till "Hör du du!". Gosh, svenska låter lite väl fjantigt ibland va? Men jag kommer inte på något som skulle kunna ersätta det så det låter bättre.

Idag börjar CSI NY och imorgon ska jag jobba. Jag vill sticka. Alltså sticka med två stickor och garn. En tröja eller mössa kanske. Men oavsett vad ersätter jag aldrig min basker :) Jag vill sy ett lapptäcke också. Med pastellfärger, typ ljusblå, turkos och rosa. Åå så fint. Inte mina favoriter dock, men just ett lapptäcke vill jag sy i de färgerna.

So Long

Usch, usch, usch

Tårar, tårar, tårar, men efter en stor kopp te och många brownies är jag på banan igen. Jag bytte projektarbete för att slippa den ångestladdade känslan jag får av uppsatser. Idag på handledarmötet berättade min handledare att det sista jag behöver göra är att PRAKTISKT TAGET SKRIVA EN JÄVLA UPPSTATS!
Som sagt: tårar, tårar, tårar men efter onyttigheter har jag nu börjat formulera mig.

Fan vad jag ska stäva efter att aldrig göra nått teoretiskt för resten av mitt liv.

Hello

Sitter och myser i min kappa. Min bara min. ^^
Jag och bror åkte till Engesberg idag och badade och det var väldigt varmt i vattnet! Hur skönt som helst! Tog en stund och bara satt på botten och lät vågorna guppa över huvudet. Sen efter ett tag började det bli mulet och vi åkte hem.

Hemma visade jag bror min kappa och han sa: Den är verkligen din!
OCH JA! Det är den! Den är verkligen min! MIN MIN MIN!!
Sen visade jag min väska: - Den är också verkligen din!
OCH JA!! Den är också verkligen MIN! Den är JAG! Som min kappa, den är jag. Första gången som jag såg den, kappan alltså, så slogs jag av att den är så Elin. Jag längtar verkligen tills det blir kallare och jag får ha MIN kappa på mig.

Komm bitte schnell, Winter.

ÖKA TAKTEN SISTA KVARTEN!

ALLA ÖVNINGAR TILL MITT PROJEKTARBETE ÄR KLARA! I stunden som jag skriver detta printas det sista ut från skrivaren! Imorgon ska jag ha möte med min handledare, vi får se vad som sägs. Hoppas verkligen att det räcker!
Resten av dagen för vi se vad det blir av, kanske åker och badar med bror. Andra badet för i år. Tänk när man var yngre då pratade man om andra badet för dagen, tänk vad prioriteringarna förändras med åren!

So Long!

- Åh vad jag är glad att sälja den till dig!

Gudrun Sjödéns klubbkort = VUXENPOÄNG! Eller snarare ett steg närmare pensionen, haha. Men det är ju så att jag har handlat där sen jag var sexton år, och alla är ju påväg mot pensionen. Inte bara jag som går med i Gudrun Sjödéns klubb och får ett klubbkort.
Dagen i Stockholm har varit väldigt varm men väldigt trevlig. Vi gick många timmar och träffade på många väldigt trevliga försäljare. Iallafall tre stycken. Jag hämtade hem min jacka och min väska, sen så hittade jag ett roligt tyg som jag ska sy en klänning av antingen under eller efter studietiden!
Vi kom hem rätt nyss, när jag klev av bussen kändes mina skor för trånga och när jag kom hem och hade tagit av mig dem såg jag att de hade svällt två storlekar på höjden. Tänk vad det blir av att gå en massa!

So Long!

Liten, liten

Budget har diskuterats och studentfoton som inte vill has har skickat tillbakas. Typiskt, jag har sju frimärken och det behövdes åtta. Jag hade fem kronor och frimärket kostade sex kronor.
Imorgon far jag och mor till Hufvudstaden. Planerade besök: Gudrun Sjödén, Beyond Retro, Modeutställning på nått muséum och en Ikeauställning på något annat ställe. GREJT! GUTEN NACHT!

Scheisse

Idag slog det mig. Eller egentligen igår, när jag bläddrade igenom kalendern. Jag flyttar om två veckor. Två ynka veckor!! Det är ingenting! Två veckor är ingenting! Två veckor är det kvar av mitt liv i Gävle, sen bär det av mot nya platser. Hade jag skrivit det här för tre veckor sen hade jag sagt att jag aldrig kommer tillbaka hit, men sen jag har påbörjat pa:t och försökt få lite perspektiv på saker och ting så tror jag att jag iallafall någon gång kan ta mig tillbaka hit. Jag har redan börjat tänka på vad jag skulle sakna när jag åker härifrån:

- Bergströms gym. Alltid skön stämning där inne och alla fokuserar helt på sig själv. Jag behövde aldrig känna att jag var tvungen att bevisa min fysiska styrka för någon, väldigt skönt att fly dit ibland från skolan och omvärlden.
- Mammas mat. Min mammas mat är oslagbar. Jag har försökt få henne att säga vilka ingridienser hon har till köttfärssåsen men jag får hela tiden till svar att allting finns i Vår Kokbok. (Det gör det inte.)
- Bosse och Rhani. Grannhundarna som alltid kommer och skäller när man går ut. Världens snällaste och omakaste par, en bulldog och en chiuaua-stor hund (jag vet inte rasen). Ni kan ju gissa vem som vinner när de båda vill bli klappade.
- Stunderna framför Mythbusters med Pappa. Det är faktiskt inte lika kul att titta själv.
- Spontana besök hos bror. 

No rush

Stå på tå, sträcka armarna mot den blå himlen och nå ett klarrött körsbär. Livet är härligt ibland.

tjoho

Idag har jag jobbat och jag tror minsann att det var mitt roligaste och givande läger jag har varit på! Väldigt kul och intressant samt en utveckling av mig själv som föreläsare också :) En stund på eftermiddagen sov jag och på kvällen for jag till bror där ja, vad ska man säga, ge-fraser med hälsningsfraser. Nej nu blir det sova!

usch fy och blä

Jag är jättetrött och sliten. Usch. Jävla skola, fy faan säger jag bara ;) Jag jobbar på ändå rätt bra tycker jag. Det enda jag har kvar nu är auditiva övningar till dativ och RIA/BEDA-prepositionerna och kanske en fotobok, men det är ytterst tveksamt att den kommer att göras. Jag tror jag har så att jag klarar mig faktiskt, får försöka ordna ett möte med min hanledare nästa vecka.

Snart bär det av! Det ska blir så spännande att få åka iväg. Och inte räcker det med att jag vet vad jag ska göra i höst, nej minsann! Här håller det på och planeras för fullt inför nästa år!
Nej nu blir det en tupplur.

Okay

En sak som jag undrar, varför har de inte handtag på papperskassarna i Amerikatt? Eller har de det? Någon som kan berätta?

Ica

Usch, nu börjar jag verkligen känna mig trött på tyska prepositionerna. Fast jag är ändå rätt glad över att jag bara har ungefär 15 grejer kvar. Av 54. Tjoho! Har redan börja planerat firandet av att få ett slutbetyg: studentmössan åker fram och god mat ska ätas!

A whole new world

Igår fick jag lite information om vad som gäller vid skolstarten. Vi sätter visst igång med det praktiska arbetet redan första veckan så jag fick en materiallista full med grejer jag lär ha med mig. Det verkar också som att vi behöver åka med grejerna redan dagen före skolstarten, så flytt blir det troligen 23 augusti! Min första flytt i hela mitt liv. :)

Överpedagogisk fjant

Sitter och håller på med den audutiva delen i mitt pa. En självplågande arbetstid kommer detta vara, då jag bara lyssnar till en överpedagogisk fjantig röst. Min egen som förklara de tyska prepositionerna. Om mina övningar skulle användas som komplement till undervisninen hoppas jag för all del att man inte säger att det är jag som har gjort detta. Men vem vet, kanske det underlättar för någon elev?

RSS 2.0